MARJAL DE CASTELLÓN

Divulgación del ecosistema de la marjal de Castellón.

10 de marzo de 2009


ESPÈCIES INVASORES (4)
JACINT D'AIGUA (Eichhornia crassipes)
És una espècie invasora de planta aquàtica, endèmica de l'Amazones i de la conca del riu Paranà.
Té la tija vegetativa curt, fulles en rosetes, làmines de 2 a 16 cm., flors blaves a celeste i una taca groga en el lòbul superior.
El dens tapís que forma limita la difusió de la llum i oxigen atmosfèric a l'interior de l'aigua i la descomposició de les seues abundants restes, com resultat de la seua ràpida velocitat de creixement, en el fons de les masses d'aigua que colonitza, agreuja encara més la falta d'este gas. Així les plantes aquàtiques desapareixen per falta de llum i els peixos i invertebrats aquàtics per falta d'oxigen, a més de la colonització de l'espai de manera tan agressiva que exclou a les espècies vegetals natives.
A la Marjal de Castelló es desenvolupen campanyes de control per a la seua eradicació.
ESPECIES INVASORAS (4)
JACINTO DE AGUA (Eichhornia crassipes)
Es una especie invasora de planta acuàtica, endémica del Amazonas y de la cuenca del río Paraná.
Tiene el tallo vegetativo corto, hojas en rosetas, láminas de 2 a 16 cm., flores azules a celestes y una mancha amarilla en el lóbulo superior.
El denso tapiz que forma limita la difusión de la luz y oxígeno atmosférico al interior del agua y la descomposición de sus abundantes restos, como resultado de su rápida velocidad de crecimiento, en el fondo de las masas de agua que coloniza, agrava aún más la falta de este gas. Así las plantas acuáticas desaparecen por falta de luz y los peces e invertebrados acuáticos por falta de oxígeno, además de la colonización del espacio de manera tan agresiva que excluye a las especies vegetales nativas.
En la Marjal de Castellón se desarrollan campañas de control para su erradicación.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio