MARJAL DE CASTELLÓN

Divulgación del ecosistema de la marjal de Castellón.

16 de febrero de 2009


ESPÈCIES INVASORES (2)
La Carpa (Cyprinus carpio)
És un peix molt habitual en les nostres terres i molt abundant a la Marjal de Castelló. A la major part d'Europa va ser introduïda pels romans com a recurs alimentari i va venir a la Península entre els segles XVII i XVII. És el peix més antigament domesticat i el seu cultiu per a ornamentació de fons ha donat fruit a un centenar de varietats. Resisteix l'aigua contaminada, poc oxigenada i les baixes temperatures, encara que si descendeix per davall dels 15º disminueix la seua activitat i si baixa dels 10º s'amaga sota el fang.
Pot arribar a mesurar 1,2 m. de llarg i fins a 40 Kg. de pes, encara que normalment mesura en estat adult 60-90 cm. i el seu pes ronda els 9 Kg. S'han donat casos d'espècimens que han arribat a viure 65 anys. Els exemplars salvatges són més xicotets i xatos que els domèstics.
Normalment es mouen en grups reduïts d'uns 5 individus. Les femelles depositen els ous entre la brossa i el mascle els fecunda externament. S'estima que poden posar fins a un milió d'ous, encara que la mitjana està en 300.000 ous.
EFECTES NOCIUS: Quan s'alimenta alça la vegetació del fons de les aigües perjudicant altres espècies de peixos. No té depredadors i això facilita el seu creixement. Junt amb altres espècies invasores és la causa de l'extinció d'altres espècies autòctones.

ESPECIAS INVASORAS (2)
La Carpa (Cyprinus carpio)
Es un pez muy habitual en nuestras tierras y muy abundamente en la Marjal de Castellón. A la mayor parte de Europa fué introducida por los romanos como recurso alimenticio y vino a la Península entre los siglos XVII y XVII. Es el pez más antiguamente domesticado y su cultivo para ornamentación de fondos ha dado fruto a un centenar de variedades. Resiste el agua contaminada, poco oxigenada y las bajas temperaturas, aunque si desciende por bajo de los 15º disminuye su actividad y si baja de los 10º se esconde bajo el fango.
Puede llegar a medir 1,2 m. de largo y hasta 40 Kg. de peso, aunque normalmente mide en estado adulto 60-90 cm. y su peso ronda los 9 Kg. Se han dado casos de especímenes que han llegado a vivir 65 años. Los ejemplares salvajes son más pequeños y achatados que los domésticos.
Normalmente se mueven en grupos reducidos de unos 5 individuos. Las hembras depositan los huevos entre la maleza y el macho los fecunda externamente. Se estima que pueden poner hasta un millón de huevos, aunque la media está en 300.000 huevos.
EFECTOS NOCIVOS: Cuando se alimenta levanta la vegetación del fondo de las aguas perjudicando otras especias de peces. No tiene depredadores y eso facilita su crecimiento. Junto a otras especies invasoras es la causa de la extinción de otras especias autóctonas.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio