MARJAL DE CASTELLÓN

Divulgación del ecosistema de la marjal de Castellón.

3 de enero de 2008




BENVINGUTS!!!
Des de l'Associació s'inicia el nou any donant la benvinguda a dos nous habitants de la Marjal (zona Partida Entrilles-La Plana) de l'espècie de la qual fa anys no véiem per ací, es tracta d'un Coll-Verd (Anas platyrhynchos) i la seua parella. (Desconeixem si són silvestres o algún particular els ha soltat)
Ja a l'agost del 2007 vam tindre dos visites no habituals per esta zona, la d'un Gomet jove (Ixobrychus minutus) i la d'un parell d'exemplars de Xatrac d'albufera (Sterna hirundo) (ens va cridar molt l'atenció la seua caiguda en picat sobre les séquies per a alimentar-se de peixos), a més d'alguns exemplars d'Esplugabous (Bubulcus Ibis) mesclats amb les ja habituals Garsetes blanques (Egretta garzetta). Esperem que tots ells troben en la zona el seu hàbitat i no ens resulte curiosa la seua presència.
(Nota: En l'Associació no comptem amb especialistes en ornitologia, així que ens basem en diverses guies d'aus per a la seua identificació.)
Ens agradaría pel seu interés divulgatiu i educatiu organitzar una jornada d'anellament o observació/identificació d'aus en la zona per a xiquets i ciutadans en general. Si hi ha algun especialista en la matèria que estiga interessat en el tema per favor que contacte amb nosaltres (amicsmarjalcastello@gmail.com )i ens posarem a organizar-ho.

¡BIENVENIDOS!
Comenzamos el nuevo año dando la bienvenida a dos nuevos habitantes de la Marjal (zona Partida Entrilles-La Plana) de cuya especie hacia años no veíamos por aquí, se trata de un Ánade Real (Anas platyrhynchos) y su pareja. (Desconocemos si son silvestres o algún particular los ha soltado)
Ya en agosto del 2007 tuvimos dos visitas no habituales por esta zona, la de un Avetorillo joven (Ixobrychus minutus) y la de un par de ejemplares de Charràn común (Sterna hirundo) (nos llamó mucho la atención su caída en picado sobre las acequias para alimentarse de peces), además de algunos ejemplares de Garcillas bueyeras (Bubulcus ibis) mezclados con las ya habituales Garcetas (Egretta garzetta). Esperamos que todos ellos encuentren en la zona su habitat y no nos resulte curiosa su presencia.
(Nota: En la Asociación no contamos con especialistas en ornitología, así que nos basamos en diversas guías de aves para su identificación.)
Nos encantaría por su interés divulgativo y educativo organizar una jornada de anillamiento u observación/identificación de aves en la zona para niños y ciudadanos en general. Si hay algún especialista en la materia que esté interesado en el tema por favor que contacte con nosotros (amicsmarjalcastello@gmail.com )y nos pondremos enseguida a organizarla.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio