MARJAL DE CASTELLÓN

Divulgación del ecosistema de la marjal de Castellón.

1 de diciembre de 2007


PRESENTACIÓ CALENDARI "DE LA MARJAL I DE L'ALQUERÍA"


Hui, 1 de desembre del 2007, hem assistit a l'acte de presentació del calendari "de la Marjal i l'Alquerìa" de l'autor Manuel García Vivas, en un entorn realment immillorable com és el Mercat de Sant Antoni, allí hem pogut comprovar l'afecte per tots els hòmens i dones que anònimament han contribuït al desenvolupament cultural, econòmic i social de l'actual Castelló i que no oblida les seues arrels agrícoles i a les que s'ha rendit un senzill però al mateix temps emotiu i merescut homenatge; també s'ha expressat l'actual preocupació per part de les generacions que encara recorden una infància en una marjal cuidada, conservada i respectada, per la desaparició i degradació de la zona.
Així, hem constatat que som molts els que no volem que eixos records d'infància i de paisatges de marjal es convertisquen en un ecosistema extingit per a les generacions futures.
Si voleu veure les imatges del calendari podeu visitar la pàgina www.vivasimatges.com



Hoy, 1 de diciembre de 2007, hemos asistido al acto de presentación del calendario “de la Marjal y l’Alquería” del autor Manuel García Vivas, en un entorno inmejorable como es el Mercado de San Antonio, allí hemos podido comprobar el afecto por todos los hombres y mujeres que anónimamente han contribuido al desarrollo cultural, económico y social del actual Castellón y que no olvida sus raíces agrícolas y a las que se ha rendido un sencillo pero al mismo tiempo emotivo y merecido homenaje; también se ha expresado la actual preocupación por parte de las generaciones que aún recuerdan una infancia en una marjal cuidada, conservada y respetada, por la desaparición y degradación de la zona.
Así, hemos constatado que son muchos los que no queremos que esos recuerdos de infancia y de paisajes de marjal se conviertan en un ecosistema extinguido para las generaciones futuras.
Si queréis ver las imágenes del calendario podéis visitar la página: www.vivasimatges.com

2 comentarios:

  • A las 10/12/07 , Blogger Naturatge ha dicho...

    Hola,

    enhorabona per haver tingut la idea de crear una associació amb la finalitat de tractar de conservar o recuperar alguna part del que en el seu dia va ser una marjal.

    la veritat és que veig el camí molt difícil. Les últimes obres per part de l'ajuntament d'urbanització de la marjal van just pel camí contrari.

    Salutacions i endavant!

     
  • A las 10/12/07 , Anonymous Anónimo ha dicho...

    Gràcies pel teu recolzament, veritablemente la tasca pareix impossible, però portem ja massa temps (décades) veient com desapareix el nostre benvolgut paisatge de marjal que tan ha significat per a l'història d'esta ciutat. Volem aconseguir que es parle de la Marjal, insistir en la concienciació i al menys que el que queda continue ahí i que es protegisca de veritat.

     

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio