MARJAL DE CASTELLÓN

Divulgación del ecosistema de la marjal de Castellón.

4 de septiembre de 2008



AGRICULTURA ECOLÒGICA
L'Associació d'Amics de la Marjal ha presentat a l'agost una instància en l'Aj. sol·licitant per a la seua inclusió en el pressupost del 2009, la neteja de séquies i zones públiques incloent la recollida de residus; l'edició d'un CD i fullet didàctic sobre l'ecosistema de la Marjal dirigida als escolars i la realització d'un curs introductori sobre agricultura ecològica, amb la finalitat que veïns de la Marjal i tots aquells ciutadans interessats puguen conéixer els avantatges i metodologia en este tipus de cultiu tan beneficiós per a la salut i l'ecosistema al respectar les espècies silvestres animals i vegetals que conviuen al voltant dels cultius.
Entre els seus avantatges podem destacar:
- Produïx aliments saludables, rics en nutrients i saborosos.
- Protegix la salut dels agricultors i consumidors a l'evitar biocides i altres productes tòxics.
- Fertilitza la terra i frena de desertificació.
- Afavorix la retenció de l'aigua i no contamina els aqüífers
- Fomenta la biodiversitat
- Manté els hàbitats dels animals silvestres
- No malgasta energia
- És socialment més econòmica
- Permet una verdadera seguretat alimentària.
Per això creiem que seria molt positiu que des de l'Aj. es promoguera este tipus de coneixements, tal com ha fet aquest any l'Aj. d'Almassora que per mitjà de dos mòduls, un teòric i un altre pràctic, vam poder adquirir els coneixements bàsics sobre este tipus de cultiu, així com l'intercanvi d'idees i aprofundiment en el tema.
Si esteu interessats podeu visitar a nivell informatiu les pàgines:
http:// www.agroecologia.net/


Aprofitem també per a comentar que uns amics de l'Associació han creat una botiga virtual de productes ecològics, on inclouen a més notícies i novetats, per a conéixer-la visiteu la pàgina:

(Foto: hortalisses cultiu ecològic Marjal, estiu 2008)

AGRICULTURA ECOLÓGICA
La Associació d'Amics de la Marjal ha presentado en agosto una instancia en el Ayto. solicitando para su inclusión en el presupuesto de 2009, la limpieza de acequias y zonas públicas incluyendo la recogida de residuos; la edición de un CD y folleto didáctico sobre el ecosistema del Marjal dirigido a los escolares y la realización de un curso introductorio sobre la agricultura ecológica, para que vecinos de la Marjal y todos aquellos ciudadanos interesados puedan conocer las ventajas y metodología en este tipo de cultivo tan beneficioso para la salud y el ecosistema al respetar las especias silvestres animales y vegetales que conviven alrededor de los cultivos.
Entre sus ventajas podemos destacar:
- Produce alimentos saludables, ricos en nutrientes y sabrosos.
- Protege la salud de los agricultores y consumidores al evitar biocidas y otros productos tóxicos.
- Fertiliza la tierra y frena de desertificación.
- Favorece la retención de la agua y no contamina los acuíferos
- Fomenta la biodiversidad
- Mantiene los hábitats de los animales silvestres
- No malgasta energía
- Es socialmente más económica
- Permite una verdadera seguridad alimentaria.
Por eso creemos que seria muy positivos que desde el Ayto. se promoviera este tipo de conocimientos, tal como hizo este año el Ayto. de Almazora que por medio de dos módulos, uno teórico y otro práctico, pudimos adquirir los conocimientos básicos sobre este tipo de cultivo, así como el intercambio de ideas y profundización en el tema.
Si estáis interesados podeis visitar a nivel informativo las páginas:


Aprovechamos también para comentar que unos amigos de la Asociación han creado una tienda virtual de productos ecológicos, donde incluyen además noticias y novedades, para conocerla visitad la página:

(Foto: hortalizas cultivo ecológico Marjal, verano 2008)