MARJAL DE CASTELLÓN

Divulgación del ecosistema de la marjal de Castellón.

27 de mayo de 2008



CONVOCATÒRIA PHOTONATURA 2008
L'Ajuntament de Castelló ha convocat el quart Concurs Fotogràfic anual "Photonatura 08", de les bases del qual destaquem;
TEMA: "El color en el medi ambient"
PREMIS: Primer premi, 900 €
Segon premi, 300 €
INSCRIPCIÓ: Gratuïta
DATA FINALITZACIÓ TERMINI: 6 de juny del 2008
Més informació en: http://www.castello.es/


CONVOCATORIA PHOTONATURA 2008
El Ayuntamiento de Castellón ha convocado el cuarto Concurso Fotogràfico anual "Photonatura 08", de cuyas bases destacamos;
TEMA: "El color en el medio ambiente"
PREMIOS: Primer premio, 900 €
Segundo premio, 300 €
INSCRIPCIÓN: Gratuita
FECHA FINALIZACIÓN PLAZO: 6 de junio de 2008
Más información en: http://www.castello.es/



NOTICIES
El Grup per a l'Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) ha presentat sol·licitud davant de la Conselleria de Medi Ambient, Aigües, Urbanisme i Vivenda d'ampliació de les ZEPAS (Zona d'Especial Protecció per a l'Aus) existents i proposant la creació de noves ZEPAS entre elles la Marjalería de Castelló-Benicàssim, de gran interés per a la protecció de colònies de Corriol Camanegre i Corriol menut.
(foto: niu de corriol)

NOTICIAS
El Grupo para el Estudio y Conservación de los Espacios Naturales (GECEN) ha presentado solicitud ante la Consellería de Medio Ambiente, Aguas, Urbanismo y Vivienda, de ampliación de las ZEPAS (Zona de Especial Protección para la Aves) existentes y proponiendo la creación de nuevas ZEPAS entre ellas la Marjalería de Castellón-Benicàssim, de gran interés para la protección de colonias de Chorlitejo Patinegro y Chorlitejo chico.
(foto: nido de chorlitejo)

25 de mayo de 2008





FOTOS MARXA AL MOLI LA FONT
(Activitat inclosa dins dels actes programats amb motiu del 15 Aniversari de la Federació de Colles de Castelló)
(El Molí La Font és un brollador d'aigua dolça el cabal del qual oscil·la entre 0,6 i 0,9 m3, segons la crescuda o baixada de l'aigua situat entre senill, boga i baladres, camps de tarongers, oliveres i garroferes en el paratge de la Font de la Reina, a poc més de 4 quilòmetres al nord-oest de Castelló. L'estructura de canals pròxima al brollador permet que els primers metres del cabal queden retinguts en una xicoteta tolla rodejada de senill i boga que fan de marc natural a una àmplia varietat faunística.)
Dissabte vam visitar el Molí de la Font, amb mig centenar de participants, acompanyats per Pepe Pascual, que ens va contar moltes dades interessants sobre les característiques del lloc, composició i origen de l'aigua, fets històrics i altres curiositats que van cridar l'atenció dels assistents.
A simple vista van poder observar carpes, alguna anguila i sobre tot el color cristal·lí de l'aigua.
Ara falta que les administracions implicades, igual que la resta de zones de marjal que queden, es preocupen per conservar estos indrets i que la ciutadania puga gaudir d'ells pel seu valor històric i mediambiental ara i en el futur i que la degradació i abandonament no els emboquen a la desaparició.
Des de aci la nostra enhorabona a l'organització.
Podeu vore les fotos en: http://picasaweb.google.es/sosmarjal/MOLIDELAFONT/



FOTOS VISITA AL MOLÍ DE LA FONT(Actividad incluida dentro de los actos programados con motivo del 15 Aniversario de la Federació de Colles de Castelló)
(El Molí La Font es un manantial de agua dulce cuyo caudal oscila entre 0,6 y 0,9 m3, según la crecida o bajada del agua situado entre carrizos, eneas, adelfas, campos de naranjos, olivos y algarrobos en el paraje de la Font de la Reina, a poco más de 4 kilómetros al noroeste de Castellón. La estructura de canales cercana al manantial permite que los primeros metros del caudal queden retenidos en una pequeña charca rodeada de carrizos y eneas que hacen de marco natural a una amplia variedad faunística.)
El sábado visitamos el Molí de la Font, con medio centenar de participantes, acompañados por Pepe Pascual, que nos contó muchos datos interesantes sobre las características del lugar, composición y origen de la agua, hechos históricos y otras curiosidades que llamaron la atención de los asistentes.
A simple vista pudimos observar carpas, alguna anguila y sobre todo el color cristalino del agua.
Ahora sólo falta que las administraciones implicadas, igual que el resto de zonas de marjal que quedan, se preocupen por conservar estos paisajes y que la ciudadanía pueda gozar de ellos por su valor histórico y medioambiental ahora y en el futuro y que la degradación y abandono no los aboquen a la desaparición.
Desde aquí nuestra enhorabuena a la organización.
Podeis ver la fotos en: http://picasaweb.google.es/sosmarjal/MOLIDELAFONT/






19 de mayo de 2008



TABLÓN DE ANUNCIOS
PROPIETARIO DE FINCA DE 2 HANEGADAS EN LA ZONA DE LA MARJAL DE CASTELLÓ
B U S C A:
PERSONA CON EXPERIENCIA EN CULTIVO DE HUERTA PARA PONER EN CULTIVO LA FINCA, ENSEÑARNOS Y HACERSE CARGO HASTA DONDE QUIERA.
NOSOTROS PONEMOS LA FINCA, LA ILUSION Y CORREMOS CON LOS GASTOS.
¡LLÁMENOS! 636 949816 / 964 063424 (PERE)





9 de mayo de 2008



MARXA AL MOLI LA FONT
(Activitat inclosa dins dels actes programats amb motiu del 15 Aniversari de la Federació de Colles de Castelló)
El Molí La Font és un brollador d'aigua dolça el cabal del qual oscil·la entre 0,6 i 0,9 m3, segons la crescuda o baixada de l'aigua situat entre senill, boga i baladres, camps de tarongers, oliveres i garroferes en el paratge de la Font de la Reina, a poc més de 4 quilòmetres al nord-oest de Castelló. L'estructura de canals pròxima al brollador permet que els primers metres del cabal queden retinguts en una xicoteta tolla rodejada de senill i boga que fan de marc natural a una àmplia varietat faunística.
DATA: dissabte 24.05.08
EIXIDA: 8.30 H. DES DE LA PLAÇA MARIA AGUSTINA
TRAJECTE: Plaça María Agustina, Avinguda de Lledó, Basílica, Camí En Riera, Camí Les Vil·les, Ermita Sant Francés de la Font i Molí La Font.
ESMORZAR: Cap a les 10.00 h. en Sant Francesc de la Font.
VISITA AL MOLI LA FONT: Amb Pepe Pascual que actuarà com a tècnic en la visita didàctica prevista sobre les 11.00 h.
TORNADA: Sobre les 12.30 h. es reprendrà el camí de tornada a Castelló fent el mateix trajecte de l'anada.
HORA PREVISTA ARRIBADA A CASTELLÓ: 14.00 h. (final activitat)



VISITA AL "MOLÍ LA FONT"
(Actividad incluida dentro de los actos programados con motivo del 15 Aniversario de la Federació de Colles de Castelló)
El Molí La Font es un manantial de agua dulce cuyo caudal oscila entre 0,6 y 0,9 m3, según la crecida o bajada del agua situado entre carrizos, eneas, adelfas, campos de naranjos, olivos y algarrobos en el paraje de la Font de la Reina, a poco más de 4 kilómetros al noroeste de Castellón. La estructura de canales cercana al manantial permite que los primeros metros del caudal queden retenidos en una pequeña charca rodeada de carrizos y eneas que hacen de marco natural a una amplia variedad faunística.
FECHA: sábado 24.05.08
SALIDA: 8.30 H. DESDE LA PLAZA MARIA AGUSTINA
TRAYECTO: Plaza María Agustina, Avenida de Lidón, Basílica, Camino En Riera, Camino Las Villas, Ermita Sant Frances de la Font y Molí la Font.
ALMUERZO: Hacia las 10.00 h. en Sant Francesc de la Font.
VISITA AL MOLI LA FONT: Con Pepe Pascual que actuarà como técnico en la visita didáctica prevista sobre las 11.00 h.
VUELTA: Sobre las 12.30 h. se retomarà el camino de vuelta a Castellón haciendo el mismo trayecto de la ida.
HORA PREVISTA LLEGADA A CASTELLÓN: 14.00 h. (final actividad)

3 de mayo de 2008



El Centre Cultural LA NAU convoca el I CONCURS DE FOTOGRAFIA L'ENTORN NATURAL DINS L'ESPAI URBÀ 2008
TEMA: "Mirades sobre la Marjal. Un ecosistema en extinció?"
PREMI: S'establiràn dos premis: un primer, de 150 € i un segon, de 50 €, que seràn lliurats a l'acte que se celebrarà el 5 de juny al Centre Cultural La Nau.
RECEPCIÓ: Les obres s'han d'enviar lliures de despeses a la següent adreça: Centre Cultural Valencià La Nau. Carrer de l'Alcalde Tàrrega, 79, 12004 Castelló de la Plana.
TERMINI DE PRESENTACIÓ: El termini de la recepció de les obres finalitza el 23 de maig del 2008.
Podeu consultar les bases visitant la pàgina web: http://www.centrelanau.net/


El Centro Cultural LA NAU convoca el I CONCURS DE FOTOGRAFÍA L'ENTORN NATURAL DINS L'ESPAI URBÀ 2008
TEMA: "Mirades sobre la Marjal. Un ecosistema en extinció?"
PREMIO: Se establecen dos premios, un primero, de 150 € y un segundo, de 50 €, que serán entregados en un acto que se celebrará el 5 de junio al Centro Cultural La Nau.
RECEPCIÓN: Las obras se han de enviar libres de gastos a la siguiente dirección: Centre Cultural Valencià La Nau. Calle Alcalde Tàrrega, 79, 12004, Castellón de la Plana.
PLAZO DE PRESENTACIÓN: El plazo de recepción de las obras finaliza el 23 de mayo de 2008.
Podeis consultar las bases visitando la página web: http://www.centrelanau.net/